Uleiuri esentiale pentru Polipi la Copii

(153 recenzii )
75.00 lei 44.90 lei

Uleiuri Esențiale Naturale

Ulei de Arbore de Ceai esențial, 100% pur

(183 recenzii )
41.00 lei 33.90 lei

Uleiuri Esențiale Naturale

Ulei esential de Pin 100% pur

(15 recenzii )
51.00 lei 34.90 lei
(128 recenzii )
68.00 lei 44.90 lei

Difuzoare de Aromaterapie

Stock Limitat⏱

Difuzor pentru Uleiuri Esentiale Luna

(152 recenzii )
330.00 lei 199.70 lei

Polipi – foarte întâlnit în această perioadă în special la copii

Vegetațiile adenoide (sau polipi, după denumirea tradițională) reprezintă mici excrescente de țesut care se dezvoltă în partea din spate a gâtului. Polipii sunt asemănători cu amigdalele, aflându-se chiar deasupra acestora. O diferență majoră între polipi și amigdale este că polipii nu pot fi văzuți cu ochiul liber. Vegetațiile adenoide și amigdalele fac parte din sistemul imunitar, însă polipii pot cauza probleme de sănătate dacă cresc prea mult în dimensiune. Pentru că nu sunt o parte esențială a sistemului nostru imunitar, ei pot fi îndepărtați chirurgical.

Polipii există încă de la începutul vieții și continuă să crească până la vârsta de cinci ani, iar de la 7 ani dimensiunile lor scad. Aceștia produc anticorpi care combat infecțiile, iar la sugari vor fi captate bacterii și virusuri care intră în organism prin nas. Vegetațiile adenoide cresc în cazul în care sunt infectate sau dacă acel copil are alergii. La adulți, polipii se măresc din cauza poluării sau fumatului. 

Factorii de risc la cei mici

În cazul polipilor la copii, există câțiva factori de risc: infecții dese la cap, gât, urechi sau amigdale. Infecțiile la amigdale pot să rezulte în mărirea acestora. Este greu să determini la prima vedere dacă un copil are polipii măriți, așa că trebuie realizat un control de specialitate la medicul pediatru. Acesta va determina cu ajutorul unui tub flexibil, care are la capăt o cameră luminată.

Ce simptome trebuie urmărite de către părinți?

Dacă observi următoarele simptome la copilul tău, nu ezita să îl duci imediat la medic: sforăitul, pauzele de respirație în timpul somnului, respirație îngreunată sau zgomotoasă, somn neliniștit, respirație facută mai mult pe gură decât pe nas,  respirație urât mirositoare sau buze uscate și crăpate rezultate în urma respirației pe gură, probleme la înghițire, voce nazală, secreții nazale persistente, infecții frecvente ale urechii, răceli frecvente,  dormit într-o poziție neobișnuită, glande umflate la nivelul gâtului.

Cum va fi pus un diagnostic oficial?

În urma unui control realizat de către medic, acesta poate realiza și analize de sânge care arată exact dacă pacientul în cauză are vreo infecție. Dacă simptomele apar doar în timpul orelor de somn, medicul poate recomanda realizarea unui studiu în acest caz- astfel va fi determinat dacă polipii măriți cauzează apneea în somn.

Tratamentul

În cazul în care doctorul constată că este un caz grav, atunci pacientul va fi supus unei intervenții chirurgicale. Pentru a ajuta la procesul de mișcorare a polilor, va fi recomandată administrarea unor steroizi nastali. Dacă tratamentul nu își face efectul în timp, atunci medicul va acționa chirurgical asupra polipilor măriți – operația poartă numele de adenoidectomie. Polipii măriți pot cauza probleme pe termen lung dacă nu se acționează încă din stadiile incipiente: infecții, lichid în urechea medie, pierderea auzului.

În urma intervenției, pacientul s-ar putea să experimenteze următoarele simptome: durere în gât, sângerare minoră, dureri de urechi, nas blocat.

Dacă îți dorești sa incerci produse naturale , alaturi de medicamente, o soluție sunt uleiurile esențiale. Polipii măriți cauzează dificultate respiratorie din cauza obstrucției parțială a choanelor.

Două uleiuri esențiale care sunt recomandate persoanelor ce suferă de polipi măriți sunt cele din musetel și arbore de ceai (pentru varste mici) iar peste 6 anisori – uleiul de mentă sau eucalipt. Uleiul de mentă este folosit de secole întregi în medicină și are proprietăți de decongenstionare, ajută în cazul disfuncțiilor circulatorii, ajută la comfortul articular și venos.

Uleiul de eucalipt este obținut prin distilarea frunzelor și este cunoscut pentru virtuțile sale vindecătoare. Printre acestea se numără următoarele: antibacterian, antifungic, antiviral utilizat pentru cazuri de bronșită, rinită și alte probleme respiratorii, stimulează circulația sanguină.

Cinci uleiuri esențiale recomandate pentru polipi

Pentru tratarea polipilor măriți, sunt recomandate următoarele uleiuri esențiale: ulei de arbore de ceai, ulei de manuka, ulei de eucalipt, ulei de dafin, ulei de pin.

  • Uleiul de arbore de ceai are următoarele proprietăți: este un antiinflamator natural, stimulează imunitatea, antibacterian utilizat și pentru otită, rinofaringită, infecții gingivale. Arborele de ceai este eficient împotriva bolilor infecțioase și a micozelor.
  • Uleiul de manuka este antifungic, antialergic, combate spasmele respiratorii și cardiovasculare. În urma unei cercetări realizate în Noua Zeelandă, manuka are o capacitate puternică antimicrobiană dar și de purificare a organismului de infecții.
  • Uleiul de eucalipt are ca o caracteristică principală tratarea bolilor respiratorii, este antiseptic și tratează tractul respirator. De asemenea, eucaliptul tratează cazurile de rinită, tuse, astma, bronșită și sinuzită.
  • Uleiul de pin are capacități vindecătoare, datorită arborelui din care este extras. Principalele sale proprietăți sunt: tratarea bronșitei, sinuzitei, răcelilor, gripelor, infecțiilor respiratorii și alergiilor și eliberarea căilor respiratorii înfundate.

Ce spun studiile despre uleiurile esențiale pentru polipi

Conform unui studiu realizat de PubMed pe pacienți care suferă de polipi și cauzele creșterii acestora în dimensiune. Cercetătorii au determinat că totul depinde de o dietă care se bazează pe grăsimi. Uleiurile esențiale, bazându-se doar pe elemente naturale, ajută pacientul să elimine și simptomele de oboseală psihică pe care o cauzează orice afecțiune respiratorie. Aromele proaspete și unice ale uleilor esențiale decongestionează sinusirile și scad din dimensiunile polipilor.

Cum utilizăm uleiurile esențiale

În cazul afecțiunilor respiratorii recomandăm difuzia uleiurilor esențiale în difuzorul de aromaterapie, diluțiile se realizează în funcție de vârstă și le găsiți AICI  recomandăm utilizarea uleiului de arbore de ceai si mușețel la vârstele de 1-2 anișori, peste 2 ani uleiul de molid, manuka, peste 3 ani uleiul de mentă creață, bergamotă sau niaouli (acestea se adaugă peste uleiurile deja recomandate la vârstele mai mici) iar peste 6 ani putem utiliza în siguranță uleiul de mentă, eucalipt sau rozmarin în aceste situații. 

Difuzia uleiurilor esențiale se poate asocia cu masajul local (atenție însă, uleiurile esentiale se pot aplica pe piele doar după ce realizăm diluția cu un ulei vegetal ex – Ulei de Migdale sau Cococs fracționat) diluțiile aferente vârstei se găsesc AICI

Dacă ai nevoie de alte recomandări pentru piticul tău, Ebook-ul GRATUIT Oleya de utilizare sigură a uleiurilor esențiale la copii îl găsești AICI

Alte recomandări

Medicii recomandă ca în cazul în care un pacient suferă de sinuzită sau polipi, atunci să nu iasă fără un fes pe cap, mai ales dacă părul este ud. Este mai ușor să prinzi o răceală dacă nu te protejezi în sezonul rece. Evită și lactatele deoarece creează mucus, ceea ce îngreunează respirația.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.