Uleiuri Esentiale pentru Copii

uleiuri-esentiale-pentru-copii-si-bebelusi-mici-oleya-oleya
(84 recenzii )
64.00 lei 46.00 lei
(54 recenzii )
57.00 lei 45.90 lei
(34 recenzii )
66.00 lei 44.90 lei
(212 recenzii )
75.00 lei 45.90 lei
(71 recenzii )
77.00 lei 44.90 lei
(149 recenzii )
68.00 lei 45.90 lei
(30 recenzii )
66.00 lei 44.90 lei
(37 recenzii )
42.00 lei 36.90 lei

Ce uleiuri esentiale pot folosi pentru copilul meu?

  • Lista de mai jos te va ajuta să cunoști dacă uleiul esențial pe care vrei să îl folosești pentru bebelușul/copilul tău nu are efecte nocive asupra organismului lui.
  • La fiecare vârstă vei găsi și rata de diluție, în câți mL de ulei vegetal se dizolvă uleiul esențial înainte de folosirea lor pentru copilul tău, toate acestea, în funcție de vârstă.
  • Uleiurile esențiale sunt puternice, de aceea, în cazul copiilor va fi nevoie de mai mulți mL de ulei vegetal pentru diluția acestora.
  • Lista de mai jos, este un ghid general pentru folosirea în casă a uleiurilor pentru copii.
  • Utilizarea uleiurilor esențiale nediluate pentru copii nu este recomandată!

Uleiurile vegetale ce trebuie sa fie  evitate pentru bebeluși și copii atunci când doriți să diluați uleiurile esențiale sunt – Uleiul de Floarea soarelui, Ulei de Soia, Ulei de Porumb, Ulei de Rapiță, Ulei de Arahide.

Uleiul de Migdale dulci este uleiul vegetal ideal pentru folosirea unui vehicul pentru uleiurile esențiale atunci când vine vorba de bebeluși sau copii.

Cum folosesc uleiurile esențiale pentru copii?

  • Topic – absorbtia uleiurilor esentiale prin piele (DILUTIA ULEIURILOR ESENTIALE SE FACE CU ULEI VEGETAL NU CU APA!!)

Poți folosi uleiurile esențiale topic  DOAR atunci când sunt diluate. Pentru a nu irita pielea. Trebuie să respecți diluțiile in functie de varsta, de mai jos. A NU SE APLICA DIRECT PE PIELE!!

  • Difuzie – prin utilizarea unui difuzor de aromaterapie (IN DIFUZOR SE ADAUGA DOAR APA + PICATURILE DE ULEI ESENTIAL!!)

UTILIZARI GENERALE 

  • Cand discutam despre aparatul respirator alegem varianta de utilizare a uleiurilor esentiale in difuzie: nr picaturi conform varstei de sinergie respirel sau uleiurile recomandate in nfunctie de simptome-  utilizate in difuzie cicluri acate 30 minute de 2-3 ori pe zi atunci cand copilul prezinta simptomele- 3 zile la rand 1 zi pauza si reluam inca 3 zile – vedem dupa o saptamana cum se simte, cand acestea dispar intrerupem aplicarea uleiurilor esentiale.
  • Masajul este recomandat sa se realizeze in zona spatelui, pe piept si talpi. Se poate realiza acest masaj de 2 -3 ori pe zi atunci cand copilul prezinta simptomele- 3 zile la rand 1 zi pauza si reluam inca 3 zile – vedem dupa o saptamana cum se simte, cand acestea dispar intrerupem aplicarea uleiurilor esentiale. Aplicarea uleiurilor se poate asocia cu difuzia doar atunci cand avem simptome mai puternice ex: amigdalita, febra, tuse persistenta, bronsita.
  • Pentru preventie – in functie de varsta putem folosi Sinergie Hero sau uleiurile esentiale recomandate  in dilutiile aferente varstei difuzie cicluri de 30 minute de 2 -3 ori pe zi in zilele de luni-miercuri-vineri-pauza in weekenduri.

Recomandări utilizare uleiuri esențiale pentru copii:

NU UTILIZATI ULEIURILE ESENTIALE INTERN

– nu aplicați uleiurile esențiale direct pe piele

-nu difuzati ore in sir uleiurile esentiale, CAND SUNT SIMPTOME 30 minute difuzie – 60 minute pauza DE 3 ORI PE ZI (aici depinde si de varsta si gravitatea simptomelor) 3 zile la rand apoi 1 zi pauza si reluam inca 3 zile (repetati acest ciclu daca este nevoie ex. copilul este racit, este agitat tare etc)

-utilizati uleiurile esentiale atunci cand este o nevoie, a nu se folosi timp indelungat

– diluați cu uleiuri bază/vegetale sigure pentru copii exemplu migdale, cocos, jojoba

-uleiurile esentiale sunt adjuvante si nu inlocuie tratamentul dat de medicul specialist

nu înghițiți uleiurile esențiale, nu lăsați copii să le folosească/ joace cu ele

– nu adăugați uleiuri esențiale nediluate în apa căzii, cu atât mai mult în cazul copiilor

– nu aplicați uleiurile esențiale diluate aproape de ochi, gură

– nu aplicați uleiuri esențiale pe corp si apoi expuneți copilul în soare direct

– înainte de a folosi diluția pe întreg corpul, încercati formularea pe o parte mică de piele pentru a observa reacția

– pentru orice informații și recomandări de utilizate sigură a uleiurilor esențiale consultați farmacistul Oleya

– nu folosiți uleiurile esențiale lângă o sursă de căldură

 

DE CE NU MAI MIROS ULEIURILE ESENTIALE DUPA UN ANUMIT TIMP DE DIFUZIE?

  • uleiurile esentiale (mai ales in cazul copiilor) trebuie sa fie folosite sigur si in dilutiile recomandate, astfel, adaugam de ex. 2 picaturi in dfiuzorul de aromaterapie si lasam sa difuzeze mai mult timp ( se intampla dese ori desi noi recomandam sa difuzati doar 30 minute! atentie la aceasta recomandare) sistemul limbic se obisnuieste cu aroma uleiului esential prin urmare dvs nu veti mai asimila mirosul. 
  • un alt motiv pentru care nu veti mai simti mirosul dupa o anumita perioada de timp este ca, unele uleiuri sunt mai volatile decat altele prin urmare, aroma lor se va duce mai repede (exemplu: uleiuri citrice: grapefruit, lamaie, bergamota)

Diluțiile generale (pentru aplicare topica) recomande pentru copii:

  • 3 luni-24 luni: 0.25% – în 100 ml de Ulei Vegetal se pot adăuga între 4-6 picături de Ulei Esențial (recomandat din tabel),
  • 2- 5 ani: 0.5- 1% – în 100 ml de Ulei Vegetal se Pot adăuga între 10-12 picături de Ulei Esențial (recomandat din tabel),
  • 6-15 ani: 1%-2% – în 100 ml de Ulei Vegetal se Pot adăuga între 18-20 picături de Ulei Esențial (recomandat din tabel),
  • Peste 15 ani: 2%-3% – în 100 ml de Ulei Vegetal se Pot adăuga între 30-40 picături de Ulei Esențial (recomandat din tabel)

 

Folosirea Uleiurilor esențiale în Difuzor, pentru copii

  • Recomandam ca difuzorul sa vaporizeze timp de 30 de minute – apoi pauza 60 minute si apoi repetati DACA SUNT SIMPTOME – DE 3 ORI PE ZI (aici depinde si de varsta si gravitatea simptomelor) 3 zile la rand apoi 1 zi pauza si reluam inca 3 zile. Uleiurile esentiale se utilizeaza doar atunci CAND ESTE NEVOIE mai ales pentru copii, nu le folosim a la long.
  • Preventie: nr de picaturi/ dilutie conform varstei aplicat de 2-3 ori pe zi in zilele de luni-miercuri-vineri
  • Uleiurile esentiale sunt puternice iar difuzia nu trebuie sa fie pornita toata noaptea ci doar 30 min, nu le folosim decat daca sunt simptome (exemplu este racit, tuseste). Pentru bebelusi si copii pana in 3 ani le folosim cu multa atentie, in dilutiile recomandate si doar atunci cand este nevoie. Ex. bebelus 7 luni parintii sunt raciti bebe este ok. Difuzam arbore de ceai in celelalte camere fata de unde sta bebe(entru curatarea aerului de bacterii si ajutor pentru parinti), parintii sunt atenti si poarta masca sau se feresc cat pot de mult, putem utiliza 1 picatura de arbore de ceai 15-30 min doar daca bebe incepe sa aiba simptome, altfel nu. 
  • Difuzorul trebuie asezat la distanță de pătuțul copilului, în colțul opus al camerei. Nu recomandam difuzia continua in cazul bebelusilor si a copiilor mici. Utilizarea uleiurilor esentiale timp indelungat nu este incurajata (exemplu: intotdeauna inainte de culcare difuzati uleiul de lavanda – prin urmare copilul poate asimila acea aroma cu somnul si nu va mai putea adormi din nou fara a simti acel miros).
  • In cazul copiilor este necesar ca difuzorul dvs sa fie cu ultrasunete si sa fie cu apa (nu utilizati un nebulizator deaorece acesta este mult mai puternic).

De ce nu recomandam o difuzie fara limită?

Copii nu au sistemul imunitar si organele complet dezvoltate, sensibilitatea lor este fragilă. Supraexpunerea la aerosoli cu uleiuri esentiale mai ales în cazul copiilor pot duce la iritații ale căilor nazale, plămânilor, ochilor. Sistemul limbic este f important și ajută la eficiența uleiurilor esențiale, studiile atestă că oricum, după o difuzie mai îndelungată de 30 minute creierul nu mai identifică mirosul  prin urmare efectul său nu mai este la fel de eficient. Unele persoane, după ce se obișnuiesc cu mirosul (trecând cele 30 minute) vor adăuga o cantitate mai mare de ulei pentru a simți aroma mai puternic însă acest lucru poate duce doar la stare de greață sau migrene. 

ULEIURILE ESENTIALE DIN TABEL SE POT ASOCIA INSA FARA A TRECE DE NUMARUL DE PICATURI RECOMANDATE. SINERGIILE NU RECOMANDAM SA SE ASOCIEZE (deja contin mai multe uleiuri)

Veti observa un numar minim si maxim la recomandari numarul minim se refera la varsta mai mica din interval si daca este cronic motivul de administrare, numarul maxim la varsta maxima din interval si daca este acut. 

Vărstă Rația de diluție și uleiul vegetal Uleiuri esențiale recomandate
3-6 luni – la aceasta varsta uleiurile trebuie sa fie folosite cu un scop, atunci cand este nevoie. NU folositi zilnic.
Aplicare TOPICA (masaj pe piele)

2 picături ulei esențial diluate în 30 mL Ulei Migdale

DIFUZOR ( 250 ml-300 ml)

1-2 picaturi (total pic) NU SE ADAUGA ULEI VEGETAL IN DIFUZOR; doar uleiul esential +apa

Ulei esential de Musetel Roman

Ulei esential de Geraniu

Ulei esential de Coriandru

Ulei esential de Lavanda

Ulei esential de Mandarin

Ulei esential de Abore de ceai

Sinergia Sleepy

7 luni – 2 ani – la aceasta varsta uleiurile trebuie sa fie folosite cu un scop, atunci cand este nevoie. NU folositi zilnic.
Aplicare TOPICA (masaj pe piele)

3-4 picături ulei esențial în 30 mL Ulei Migdale

DIFUZOR ( 250 ml- 300 ml )

2-3 picaturi (total pic) NU SE ADAUGA ULEI VEGETAL IN DIFUZOR; doar uleiul esential +apa

Ulei esential de Musetel Roman

Ulei esential de Coriandru

Sinergia Hero

Sinergia Sleepy

Sinergie Respirel

Ulei esential de Tămâie

Ulei esential de Geraniu

Ulei esential de Lavanda

Ulei esential de Mandarin

Ulei esential de Manuka

Ulei esential de Arbore de ceai

Ulei esential de Potocală dulce

Ulei esential de Palmarosa

3-5 ani Aplicare TOPICA (masaj pe piele)

4-6 picături ulei esențial în 30 mL Ulei Migdale

DIFUZOR (250 ml- 300ml)

3-4 picaturi (total pic) NU SE ADAUGA ULEI VEGETAL IN DIFUZOR; doar uleiul esential +apa

Ulei esential de Musetel Roman

Ulei esential de Coriandru

Sinergia Hero

Sinergia Sleepy

Sinergie Respirel

Ulei esential de Cajeput

Ulei esential de Ravensara

Ulei esential de Tămâie

Ulei esential de Geraniu

Ulei esential de Ghimbir

Ulei esential de Lavanda

Ulei esential de Mandarin

Ulei esential de Manuka

Ulei esential Menta creata

Ulei esential de Molid

Ulei esential de Palmarosa

Ulei esential de Lemn de trandafir

Ulei esential de Bergamota

Ulei de Copaiba

Ulei esential de Abore de ceai

Ulei esential de Portocala Dulce

Ulei de Mentă Creată

6-8 ani Aplicare TOPICA (masaj pe piele)

5-7 picături ulei esențial în 30 mL Ulei Migdale

DIFUZOR (250 ml-300 ml)

4 picaturi (total pic) NU SE ADAUGA ULEI VEGETAL IN DIFUZOR; doar uleiul esential +apa

Ulei esential de Musetel Roman

Ulei esential de Salvie

Ulei esential de Coriandru

Ulei esential de Chiparos

Ulei esential de Eucalipt

Ulei esential de Tămâie

Ulei esential de Geraniu

Ulei esential de Ghimbir

Ulei esential de Lavanda

Ulei esential de Ravensara

Ulei esential de Mandarin

Ulei esential de Menta Creata

Ulei esential de Manuka

Ulei Esential de Portocala Dulce

Ulei esential de Palmarosa

Ulei esential de Petitgrain

Ulei esential de Rozmarin

Ulei esential de Lemn de trandafir

Ulei esential de Niaouli

Ulei esential de Abore de ceai

Ulei esential de Ylang Ylang

9-12 ani Aplicare TOPICA (masaj pe piele)

6-8 picături ulei esențial diluat în 30 mL de ulei vegetal (la libera alegere)

DIFUZOR (250 ml-300 ml)

4-8 picaturi (total pic) NU SE ADAUGA ULEI VEGETAL IN DIFUZOR; doar uleiul esential +apa

Ulei esential de Cedru Atlas

Ulei esential de Cajeput

Ulei esential de Musetel Roman

Ulei esential de Salvie

Ulei esential de Coriandru

Ulei esential de Eucalipt

Ulei esential de Tămâie

Ulei esential de Geraniu

Ulei esential de Ghimbir

Ulei esential de Grapefruit

Ulei esential de Iasomie

Ulei esential de Lavanda

Ulei esential de Lămâie

Ulei esential de Lemongrass

Ulei esential de Mandarin

Ulei esential de Menta Creata

Ulei esential de Manuka

Ulei esential de Maghiran

Ulei Esential de Portocala Dulce

Ulei esential de Palmarosa

Ulei esential de Piper negru

Ulei esential de Petitgrain

Ulei esential de Ravensara

Ulei esential de Mentă

Ulei esential de Rozmarin

Ulei esential de Lemn de trandafir

Ulei esential de Abore de ceai

Ulei esential de Ylang Ylang

(84 recenzii )
64.00 lei 46.00 lei
(54 recenzii )
57.00 lei 45.90 lei
(34 recenzii )
66.00 lei 44.90 lei
(212 recenzii )
75.00 lei 45.90 lei
(71 recenzii )
77.00 lei 44.90 lei
(149 recenzii )
68.00 lei 45.90 lei
(30 recenzii )
66.00 lei 44.90 lei
(37 recenzii )
42.00 lei 36.90 lei

  1. Raluca spune:

    Am cumparat 8 dintre uleiurile esentiale : arbore de ceai – pt solutie naturala antimucegai, lavanda, menta, lamaie,tamaie, grapefruit,eucalipt. Am folosit mare marte din ele difuzate…Sunt foarte multumita de ele… Astept sa mai revina pe stoc difuzorul sa l iau si eu…
    Serviciile oferite de Oleya sunt impecabile si livrarea a fost rapida.

    • farmacistenache spune:

      Buna ziua, nu. Dilutiile acestea se recomanda doar in cazul aplicarii pe piele/topic. Uleiurile esentiale se folosesc in aromaterapie insa pentru copii ff mici se adauga in difuzor doar 1 picatura incepand de la 3 ani putem sa adaugam 2 picaturi iar de la 6-7 ani 3-4 picaturi. Adultii pot adauga in difuzor 5 picaturi si se poate creste pana la 10 picaturi.

  2. simona.ionescu06 spune:

    Buna ziua. Am comandat și eu câteva uleiuri esențiale și difuzorul. Le pot folosi in camera copilului? Are 3.5 ani. Am comandat ulei de portocala dulce,ulei de arbore de ceai,de bergamota. Care ar fi recomandările?
    Mulțumesc!

    • farmacistenache spune:

      Buna ziua, in tabelul din articol aveti ce uleiuri puteti folosi in functie de varsta copilului cat si dilutiile recomandate. Toate cele 3 uleiuri sunt recomandate si se regasesc in dreptul varstei de 3-5 ani. De asemenea, regasiti si dilutiile – Aplicare TOPICA

      4-6 picături ulei esențial în 30 mL Ulei Migdale

      DIFUZOR

      3-4 picaturi

  3. Mihaela spune:

    Buna ziua !As dori o recomandare de aplicare topica ptr un copil de 7luni care are urmatoarea problema :duce jucariile la gura si isi face tot felul de iritatii pe langa gurita, obrajori .Ce as putea sa folosesc ?

    • farmacistenache spune:

      Buna ziua, puteti incerca aplicarea untului de shea sau gelului de aloe vera pentru a stimula procesul de regenerare tisular insa atentie sa nu inghita produsul, fiind micut exista aceasta posibilitate, aplicati o cantitate mica si masati rapid ca sa intre in piele.

  4. Paula spune:

    Buna ziua as vrea o recomandare pentru un copil 2 ani si 2 luni care are nasul infundat si tuseste ce aroma terapie poti sa pun in difuzorul de aroma terapie pentru camera lui

  5. Alexandra spune:

    Buna ziia! Pentru un copil de 1 an si unul de 3 ani, ce uleiuri recomandati si cum sa fie folosite pentru decongestionare nazala? Mai exact, de doua saptamani sunt plini de muci :(. Am incercat difuzat eucalipt, lemon si siberian fir, fara prea mare succes. Cel mare, cel putin, nu poate dormi deloc noaptea, are si crize de tuse din cauza mucilor. Va multumesc!

  6. Elena spune:

    Bună seara,

    Am o fetiță de 1 an și 5 luni, iar în luna septembrie a fost mușcată de obraz de un țânțar unde i-a rămas un mic semn roșu care se accentuează în special în contact cu frigul. Sunt zile în care semnul pare că a dispărut, iar apoi reapare.
    Ce ulei sau combinatii de uleiuri as putea sa folosesc pentru tratarea semnului?

    Mulțumesc!

  7. Alina spune:

    Bună ziua! Ce îmi recomandați pentru fetița mea de 3 ani și 7 luni care mereu răcește, cu febră, nas înfundat, are o sensibilitate la gât… Mai mereu ajungem la antibiotice și tot felul de siropuri care nu mi se par foarte eficiente. Mulțumesc!

    • farmacistenache spune:

      Buna ziua, recomanda: Gelul de Aloe vera, uleiul de jojoba + uleiul de tamanu. Uleiurile esentiale nici macar in dilutie nu se recomanda sa fie folosite in aceasta zona. Produsele recomandate vor hidrata zona, vor ajuta la eliminarea descuamarii si senzatiei de iritatie si mancarime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.